SALDĒTAS GYOZAS LATVIJĀ.

Pelmeņi, gyozas, vareņiki, cepelīni, ravioli – visa pasaule zina šos ēdienus, bet nemaz neaizdomājas par to, ka pamatā tas ir viens un tas pats. Latvijā populāri ir gatavot un pirkt pelmeņus un vareņikus, kuru receptes izsenis ir aizgūtas no Krievijas un Lietuvas puses. Mūsu kaimiņos ir populāri pelmeņu radinieki no kartupeļu mīklas – cepelīni. Cepelīniem līdzīgi pelmeņu raidnieki ir populāri arī Zviedrijā, kur tie, savukārt, nonākuši vēsturiski no Vācijas. Sava variācija par pelmeņiem ir arī Italījas pusē, ko dēvē par ravioli. Šoreiz gan nedaudz par gyozām, jeb pelmeņiem Āzijas izpratnē.

Uzzini vairāk  – https://gyoza.guru/

AR KO VISLABĀK PILDĪT GYOZU PELMEŅUS?
Katrā pasaules malā pelmeņu gatavošanas tradīcijas ir ndaudz atšķirīgas un tas ir pavisam normāli. Autentiskas un bezgala garšīgas gyozas ir iespējams pagatavot tās tvaicējot. Gyozu mīkla ir nedaudz plānāka kā pelmeņiem, tādēļ tie lieliski izcepas vienmērīgi. Tvaicēti Gyoza pelmeņi ar dārzeņiem, garnelēm vai gaļu, būs lieliska maltīte jebkuros apstākļos. Gyoza pelmeņus var ērti pagatavot uz grila vai mikroviļņu krāsnī.

VAI IESPĒJAMS PAŠIEM PAGATAVOT GYOZAS PELMEŅUS?
Gyoza pelmeņus kā masu produkciju var iegādāties visparastākajos pārtikas veikalos un tie, visbiežāk, ir pieejami ar vistas vai cūkgaļas pildījumu. Ja patīk apmeklēt Āzijas tematikas kafejnīcas un restorānus, tad noteikti gyozas ir iespējams iegādāties arī tur. Gyozas ir iespējams pagatavot arī pašam, pie tam, ir iespēja izvēlēties vai mīklas apvalciņus iegādāties jau gatavus vai taisīt pašiem. Gyozās var pildīt visu ko sirds vēlas – zivis, gaļu, tofu, sieru, jūras veltes utt. Tik pat svarīga ir arī mērce ar kuru kopā tiek pasniegti šie garšīgie pelmenīši. Visparastāko ketčupu vai majonēzi šoreiz atstāsim citām reizēm. Ar šiem pelmeņiem ļoti labi garšos gan siltas, gan aukstas mērces, turklāt, tās var uzlabot, pievienotjot dažādas garšvielas un gatavojot, izmantot dažādas bāzes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *